ΑρχικήΔράσειςΤην μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Την μείωση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Οι επιχειρήσεις της χώρας μας -κυρίως οι μικρομεσαίες- έχουν πληγεί βάναυσα από την πολυετή  οικονομική κρίση και από τις συνέπειες της πανδημίας.

Το  τεράστιο  κύμα  ανατιμήσεων  στον  ενεργειακό  τομέα και ο πόλεμος στην Ουκρανία ήρθαν για να δώσουν τη χαριστική βολή καθώς δεν αφήνουν περιθώρια βιωσιμότητας.

Η ακρίβεια δεν «πλήττει» μόνο τα νοικοκυριά αλλά και τους επαγγελματικούς κλάδους. Οι αυξήσεις σε καύσιμα, λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αέριου δημιουργούν τρομακτικές πιέσεις στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, στα  λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων αλλά και στο κόστος μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων που εντείνουν ακόμα περισσότερο της επιπτώσεις της ακρίβειας.

Αξιότιμοι Κύριοι,

Η Ομοσπονδία μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από  επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που εκπροσωπεί, οι οποίοι δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων.

Θεωρούμε άδικη και άνευ ουσίας την  επιβολή πλαφόν κέρδους σε καύσιμα, φάρμακα, διατροφή κλπ και ζητούμε όπως προβείτε άμεσα στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά, ώστε να μειωθούν οι τιμές και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επιχειρήσεις και  νοικοκυριά.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα