ΑρχικήΔράσειςΠαράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητά η ΟΕΒΕΝΗ

Την παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου ζήτησε η ΟΕΒΕΝΗ με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα , τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλο και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Αναλυτικά η επιστολή..

Κύριοι,

Γνωρίζετε πως η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων για τις συναλλαγές και τις δηλωτικές τους υποχρεώσεις όπως έκδοση φπα, φορολογικών δηλώσεων, έκδοση μισθοδοσίας φμυ ,αλλαγές των ΣΣΕ επισιτιστικών επιχειρήσεως, fuel pass, power pass, αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, κ.α  απευθύνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες, λογιστές-φοροτεχνικούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες με τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Κρήτη και ειδικά τώρα με την αύξηση των χιλιάδων τουριστών στο νησί μας, οι επαγγελματίες λογιστές φοροτεχνικοί-  που έρχονται σε καθημερινή επαφή με πλήθος κόσμου- δεν έχουν μείνει ανεπηρέαστοι. Οι αναφορές των λογιστών που νοσούν αυξάνονται καθημερινά με ανησυχητικούς ρυθμούς. Υπάρχουν λογιστικά γραφεία και λογιστήρια επιχειρήσεων που έχουν αποδεκατιστεί από την ασθένεια. Γραφεία που έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν κλειστά για αρκετές ημέρες έως και εβδομάδες.

Επίσης στην  παρούσα χρονική περίοδο, οι λογιστές-φοροτεχνικοί είναι επιφορτισμένοι με σειρά δηλωτικών υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιώσουν σε μικρά χρονικά διαστήματα, χωρίς να είναι πάντα ανθρωπίνως δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Αυτό έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην υποβληθούν έγκαιρα εξαιτίας του αυξημένου φόρτου εργασίας των επαγγελματιών του κλάδου και να επιβληθούν περιττά πρόστιμα στις επιχειρήσεις.

Κύριοι,

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, Φυσικών και Νομικών Προσώπων, μέχρι και την  30/09/2022.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα