ΑρχικήΔελτία τύπουΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΕΒΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΟΕΒΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στις Μοίρες Ηρακλείου συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης της ΟΕΒΕΝΗ, του Σωματείου Επισκευαστών Οχημάτων και Μηχανουργών Μεσσαράς (ΣΕΟΜΜ) και του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Μεσσαράς (ΣΥΛΟΦΟΜ). Τη συνεδρίαση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης. Σκοπός της εκτός έδρας συνεδρίασης, ήταν η αμφίδρομη επικοινωνία, η ενημέρωση και η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσκολιών που υφίστανται οι επαγγελματίες της περιοχής καθώς και οι επιπτώσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές, που θα φέρει η λειτουργία του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Πεδιάδας για τις τοπικές επιχειρήσεις και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη των Συλλόγων αναφέρθηκαν εκτενώς στη δύσκολη κατάσταση όπου βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής, λόγω της επιτακτικής πια εφαρμογής του φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στη θεσμοθέτηση του τεκμαρτού υπολογισμού του φορολογητέου εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών, που οδηγεί στην οριζόντια και άδικη φορολογική επιβάρυνση τους. Τα μέλη του Σωματείου Επισκευαστών Οχημάτων Μεσσαράς τόνισαν την αναγκαιότητα λειτουργείας των επιχειρήσεων, που περικλείονται στον κλάδο τους, κατόπιν νόμιμων αδειοδοτήσεων.  Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Μεσσαράς έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και τα ανέφικτα χρονοδιαγράμματα τα οποία καλούνται να ακολουθήσουν.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Νικολιδάκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την πορεία υλοποίησης των έργων κατασκευής του νέου αεροδρομίου και για τις παρεμβάσεις της Δημοτικής αρχής έτσι ώστε να συμπεριληφθεί ο Νότιος Οδικός Άξονας στα έργα και που σκοπό θα έχει την επίλυση δυσκολιών τόσο των επαγγελματιών της περιοχής  όσο και των κατοίκων του Δήμου.

Τέλος, ο Πρόεδρος κος Λεκάκης αφού απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για τη φιλοξενία, διαβεβαίωσε τα μέλη των παρευρισκόμενων Συλλόγων, ότι η ΟΕΒΕΝΗ θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης συνεχίζοντας τις υποστηρικτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, όπου της ζητείται, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στην περιοχή.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα