ΑρχικήΔελτία τύπουΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΝΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΕΒΕΝΗ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.) εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της σε ολόκληρο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου αντιλαμβανόμενη πλήρως την επιζήμια θέση στην οποία έχουν περιέλθει τόσο το προσωπικό του νοσοκομείου όσο και ολόκληρη η κοινωνία της Κρήτης, με την κατάρρευση του ΕΣΥ η οποία  βρίσκεται πλέον, δυστυχώς, στην κορύφωση της.

Η παρούσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιστορικό νοσοκομείο της Κρήτης, αγγίζει τα όρια της απόλυτης διάλυσης, ταυτιζόμενη με την ίδια δυσχερή κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία του Ρεθύμνου, της Ιεράπετρας και της Σητείας, με ελλείψεις σε βασικά ιατροφαρμακευτικά υλικά, με αδυναμία λειτουργίας πολλών κλινικών εξαιτίας ελαστικών σχέσεων εργασίας, με υποχρεωτικές μετακινήσεις και συνταξιοδοτήσεις. Συνέπεια όλων αυτών, είναι οι ακάλυπτες θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με κυρίαρχο όμως πρόβλημα αυτό των παραιτήσεων των Ιατρών κάτι το οποίο φέρει τεράστιες επιβλαβείς  συνέπειες στην υγεία των ασθενών.

Ενώ τα αυξανόμενα προβλήματα ‘’βυθίζουν’’ όλο και περισσότερο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, η κατάσταση και στο ΠΑΓΝΗ αρχίζει ήδη να εκπέμπει ανησυχία μιας και αδυνατεί να σηκώσει στις πλάτες του όλο το βάρος των νοσηλευτικών και ιατρικών αναγκών που καλείται αναγκαστικά να παρέχει.

Άμεσα ζητούμενο τόσο της ΟΕΒΕΝΗ όσο και των υπολοίπων συμπορευόμενων συλλόγων, φορέων και σωματείων, είναι η μέγιστη στελέχωση τόσο του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όσο και των άλλων Νοσοκομείων του Νησιού που βρίσκονται υπό καθεστώς διάλυσης. Η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας και του ίδιου του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη προσωπικά, για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας τους, θεωρείται πια απόλυτα επιβεβλημένη και δεν επιδέχεται οποιαδήποτε αναβολή.

Για την ΟΕΒΕΝΗ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     

ΛΕΚΑΚΗΣ Ι. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                                               

Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΑΚΗΣ Ε. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα