ΑρχικήΔράσειςΟΕΒΕΝΗ - Σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους σωματείων μελών

ΟΕΒΕΝΗ – Σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους σωματείων μελών

Δελτίο Τύπου

Σύσκεψη με φορείς και εκπροσώπους των σωματείων μελών της πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 23 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου, με θέμα «Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία του Ηρακλείου – Προτάσεις & Παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κος Αλιφιεράκης, ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας του ΟΕΕ/ΤΑΚ κος Καρτέρης και κος Οικονομάκης αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ κος Ταβερναράκης, το μέλος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε κα Καλογεράκη, ο Πρόεδρος του ΕΚΗ κος Βοργιάς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Κουμαντάκης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κος Βαβουρανάκης, εκπρόσωποι του  Συνδικάτου Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό κ. Αντωνάκης και κ. Βαρσαμάς, ο Ταμίας του Σωματείου Μαγείρων, Ζαχαροπλαστών & Βοηθητικού Προσωπικού Κουζίνας κος Μωυσάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κος Κοκολάκης και εκπρόσωποι των Σωματείων – Μελών της ΟΕΒΕΝΗ.

Όπως αναφέρθηκε η υφιστάμενη κατάσταση βρίσκει τους επαγγελματίες έντονα προβληματισμένους όσον αφορά τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους και του κινδύνου να εκτοξευθεί ο αριθμός των ανέργων στο άμεσο μέλλον, εάν δεν δρομολογηθούν άμεσα δράσεις ενίσχυσης των απειλούμενων τομέων, επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Όσοι από τους παρευρισκόμενους  τοποθετήθηκαν εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, στον τουρισμό, τον δευτερογενή τομέα, την εστίαση, την ανεργία κλπ

Παράλληλα τέθηκε ως επιτακτική η ανάγκη για επανεξέταση του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις.

Τέλος από κοινού συμφωνήθηκε να καταγραφούν οι επιπτώσεις και να συνταχθεί ένα πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα να επιδιωχθεί συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών του νομού.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα