ΑρχικήΔελτία τύπουΟΕΒΕΝΗ- Οικονομική ασφυξία για τα ταξί

ΟΕΒΕΝΗ- Οικονομική ασφυξία για τα ταξί

Δελτίο Τύπου

Η πανδημία έχει προκαλέσει οικονομική ασφυξία σε πολλούς κλάδους, μεταξύ αυτών που πλήττονται είναι και οι ιδιοκτήτες ταξί.

Η ΟΕΒΕΝΗ, με επιστολή της προς τους υπουργούς Μεταφορών, Πολιτικής Προστασίας και Ανάπτυξης, ζητά να επιτρέπεται η μεταφορά δύο ατόμων και οικογενειών.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης  Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι σεβάστηκαν  τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων και τα μέτρα της Κυβέρνησης ενώ περίμεναν με  αγωνία την άρση των περιορισμών και την επαναλειτουργία της αγοράς.

Χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου έγινε επιτέλους η επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου και κλάδων υπηρεσιών, σύμφωνα με τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Την ίδια στιγμή όμως εξακολουθεί να ισχύει το άδικο μέτρο όπου επιτρέπει στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να επιβιβάζουν στα οχήματά τους  μόνο ένα άτομο, με εξαίρεση τα ανήλικα παιδιά (ενώ επιτρέπεται η πληρότητα έως και 100% στα αεροσκάφη και 50%-60% στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς).  Έτσι υποχρεώνει μερίδα ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο σπίτι να χρησιμοποιούν διαφορετικά ταξί- δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις και μειώνοντας δραματικά τον τζίρο των επαγγελματιών του συγκεκριμένου κλάδου.

Κύριοι,

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των ταξί είναι σε ακινησία ζητούμε να αρθεί η αδικία που βιώνει ο κλάδος και να τροποποιηθεί η σχετική ΚΥΑ, ώστε να επιτρέπεται η μεταφορά δύο ατόμων και οικογενειών.

Η Διοίκηση της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η  βρισκόμενη σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τα Σωματεία – Μέλη της, επιφυλάσσεται να επανέλθει με νέα αιτήματα όπως αυτά απαιτηθούν από τις περιστάσεις.»

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα