ΑρχικήΔράσειςΦορείς Ηρακλείου -Να αυξηθεί το όριο καλεσμένων στους γάμους και τις βαπτίσεις...

Φορείς Ηρακλείου -Να αυξηθεί το όριο καλεσμένων στους γάμους και τις βαπτίσεις και να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις του κλάδου

19/5/2021 Φορείς του Ηρακλείου έστειλαν την παρακάτω κοινή επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη

Κύριε Υπουργέ,

Σας ενημερώνουμε ότι οι κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι-βαπτίσεις) για την Κρήτη αποτελούν ναυαρχίδα της τοπικής οικονομίας, κυρίως κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου. Και αυτό καθώς δεν αφορούν μόνο στους ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, αλλά και σε  1000άδες εργαζομένους, τον πρωτογενή τομέα, καθώς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διοργάνωσης γάμων, βαφτίσεων και μεγάλων κοινωνικών εκδηλώσεων, οι οποίοι κάνουν λόγω για οικονομική ισοπέδωση που ήδη  βιώνουν. Ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν από τις 31 Μαΐου σε κοινωνικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην Κρήτη αποτελεί μείζον ζήτημα για την τοπική οικονομία.

Όπως γνωρίζετε στην Κρήτη, στις Κοινωνικές Εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις) παραδοσιακά συμμετέχουν τουλάχιστον 1000 άτομα. Η απόφασή σας περί 100 ατόμων έπεσε σαν βόμβα στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες και εργαζομένους. Πρόκειται για μία απόφαση που επέφερε τσουνάμι ακυρώσεων σε προγραμματισμένες  εκδηλώσεις. Αυτό μεταφράζεται σε οικονομική καταστροφή για τους τοπικούς επαγγελματίες αλλά και σε μαζικές απολύσεις, καθώς οι ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης, των καταστημάτων με είδη γάμου-βάπτισης αλλά και γενικά των εμπορικών καταστημάτων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν έπειτα από τις ακυρώσεις των εκδηλώσεων στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζομένους και όχι μόνο.

 Αναλυτικά ζητάμε

  1. Να αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που μπορούν να συμμετέχουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις, πάντα στο πλαίσιο των κανονισμών της εστίασης. Αυτό συνεπάγεται ότι ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων εστίασης θα είναι και ο αριθμός των καλεσμένων στις κοινωνικές εκδηλώσεις, πάντα στο πλαίσιο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας που τηρούνται για την πανδημία
  2. Πλήρη στελέχωση των καταστημάτων εστίασης, όπου διοργανώνονται κοινωνικές εκδηλώσεις με προσωπικό (προσωπικό κουζίνας, σερβιτόροι, μάγειροι, μουσικοί)
  3. Να υπάρξει επίσημα ένα ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ από την κυβέρνηση, ώστε οι επαγγελματίες του κλάδου να μην οδηγηθούν σε αδιέξοδο και να μπορέσουν να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους

Κύριε υπουργέ, περιμένουμε άμεση απάντηση για το ΠΟΤΕ και με ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ θα ανοίξουν οι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης, σεβόμενος την επείγουσα κατάσταση.

Σας συνιστούμε την προσοχή, καθώς εάν δεν ανταποκριθείτε έγκαιρα με επίσημες ανακοινώσεις οι πολίτες, οι οποίοι θέλουν να διοργανώσουν κάποια κοινωνική εκδήλωση (γάμο-βάπτιση) προκειμένου να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, θα στραφούν σε εναλλακτικές μορφές οργάνωσης των εκδηλώσεων τους, όπως σε πλατείες, σε χωριά, σε πολιτιστικούς συλλόγους, σε ταβέρνες  δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό, αλλά κυρίως θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ & ΕΛΑΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ- ΈΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα