ΑρχικήΔράσειςΗ ΟΕΒΕΝΗ ζητά παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων μέχρι...

Η ΟΕΒΕΝΗ ζητά παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων μέχρι 31/12/2020

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), στα πλαίσια  των παρεμβάσεων που πραγματοποιεί προς τα Υπουργεία, ζήτησε σήμερα με επιστολή της προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.  Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, την παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων μέχρι 31/12/2020.

Σας παραθέτουμε παρακάτω το  κείμενο της επιστολής.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Στις 31-8-2020 λήγει η παράταση που έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες των διαφόρων ακινήτων σε όλους τους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν σε διορθωτικές αλλαγές και να ρυθμιστούν οι οποιεσδήποτε οφειλές τους σχετικά με τα τέλη που προκύπτουν είτε από την καθαριότητα και τον φωτισμό αυτών, είτε από τη μη ορθή καταχώρηση της ακριβής επιφάνειας τους. 

Όμως λόγω άγνοιας του νόμου και εν μέσω των διακοπών του Αυγούστου, αρκετοί ιδιοκτήτες κενών κατοικιών και κάθε είδους επαγγελματικών ακινήτων κινδυνεύουν να πιαστούν στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών, ενώ οι εξελίξεις γύρω από τη διασπορά του κορωνοϊού καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση.

Επιπλέον για να  προχωρήσουν στην εν λόγω δήλωση οι ιδιοκτήτες των ακινήτων πρέπει να συνεργαστούν με μηχανικούς και  λογιστές  οι οποίοι λόγω του καταιγισμού ψήφισης νομοθετημάτων και κοινοποίησης εκατοντάδων εγκυκλίων, δεν προλαβαίνουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις και στις απαιτήσεις των πελατών τους, αφού πρέπει να  τροποποιήσουν  τις δηλώσεις  Ε9 και  να υποβάλλουν τις ανάλογες διορθώσεις στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ, έχοντας  παράλληλα την διεκπεραίωση φορολογικών & άλλων υποχρεώσεις του Αυγούστου (Πρόγραμμα Συν Εργασία -ΦΠΑ- Αναστολές -Ενοίκια -ΦΜΥ -πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ κλπ) και την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 και των νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45, που  λήγει την 28η Αυγούστου 2020.

Κύριοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε παράταση της προθεσμίας υποβολής δήλωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων μέχρι 31/12/2020, λαμβάνοντας υπόψη εκτός των παραπάνω λόγων και τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοϊού.

Δείτε επίσεις

Σχετικά Άρθρα